Ültess curryfüvet!

hirdetes

Curryfű (Helichrysum italicum) olasz szalmagyopár mediterrán területekről származó, örökzöld, évelő növény.
Igazából semmi köze az indiai curry fűszerkeverékhez, de az illata emlékeztet rá.
Dísznövényként is gyönyörű. Nyáron és ősszel díszít élénksárga virágaival.Képtalálat a következőre: „Helichrysum italicum”
Igénytelen növény, kevés gondozással beéri. Szereti a szélvédett, meleg , napos helyet. Talajra nem igényes. Alacsony vízigényű, téli fagyokat jól tűri. Kártevői nincsenek. Dugványozással, tőosztással szaporítható.
Ültethetjük fűszerkertbe, jól mutat nagyobb cserépben, más növények társaságában. Homokos, meszes, száraz talajba ültessük. Növekedése ezeken a helyeken a legszebb. Lakásban a legnaposabb és meleg helyre állítsuk és mérsékelten öntözzük. Kb. 60 cm magasságúra nő, szára szétágazó tövénél fás.
Az apró leveleket főzik az ételbe, levesekbe, pörköltekbe, rizsbe, zöldségekbe és más ételekbe. Savanyúságok, tojásos és csirkés ételek ízesítésére alkalmas. Egy csokrocska curryfű a kamrába és a szekrénybe, a molyok máris elmenekülnek. Európában az olasz szalmagyomár illóolaját hagyományosan légzőszervi panaszokra (asztma, krónikus bronchitis, szamárköhögés) használják de fejfájásra, migrénre, májproblémákra és bőrpanaszokra (égések, psoriarsis, allergia) is ajánlják.

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
Biztonsági megerősítés *