//Kertészeti eszközök, amelyek megkönnyítik a munkát

Kertészeti eszközök, amelyek megkönnyítik a munkát

A kerti munkák során megtapasztalhatjuk, hogy számos feladat várhat ránk. Legyen szó kertrendezésről, növények ápolásáról, vagy csak szimpla öntözésről, vannak olyan eszközök melyek nélkülözhetetlenek ezen a téren. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb kerti eszközöket, amelyek megkönnyítik a munkát számunkra.

Kerti szerszámok

A kerti munkák során az első helyen mindig a különböző kerti szerszámok fognak állni. Ezek segítségével minden egyes kisebb, vagy épp nagyobb kerti munka is könnyebbé válhat. Természetesen mivel számos munkáról lehet szó, ezért számos kerti szerszám közül is választhatunk, mint például az:

  • ásó
  • kapa
  • lapát
  • gereblye
  • metszőolló
  • ágvágó, stb.

Talicska

A talicska egy roppant hasznos kerti eszközünk lehet, amikor például földet szeretnénk kézi erővel szállítani rövid távon, vagy a zöldhulladékot szeretnénk a komposztálóba pakolni. akkor egy talicska aranyat érhet, hiszen egyetlen fordulóval jóval nagyobb mennyiséget szállíthatunk, mint saját kezűleg.

Fűnyíró eszközök

A kert jellemzően zöld területekkel tagolt, vagy akár az egész terület lehet pázsittal fedve. Az ilyen zöldellő területeket azonban bizonyos időközönként mindenképp karban kell tartani, amire a fűnyírás az elsődleges megoldás.

Ehhez természetesen számos eszköz rendelkezésünkre áll, amik között megtalálhatunk többek között:

  • benzines fűnyíró gépeket,
  • elektromos fűnyíró gépeket,
  • benzines fűkaszákat és szegélynyírókat,
  • elektromos fűkaszákat szegélynyírókat.

Lomfúvó/szívó

A lombfúvó, vagy lombszívó gépek főképp a késő nyári, és őszi időszakban lehetnek segítségünkre a kertben. Ilyenkor ugyanis a lehulló nagy mennyiségű levél olykor komoly fejtörést is okozhat számunkra. Egy ilyen berendezéssel azonban könnyen és egyszerűen összegyűjthetjük az elszáradó leveket és bizonyos gépek akár egyidejűleg képesek is ledarálni, hogy komposztáláshoz felhasználhatók legyenek.

Fűrész

A nagyobb fák esetében, vagy makacs gyökerek ellen kiváló szolgálatot tehet egy megfelelő teljesítményű láncfűrész. Ezen a téren szintén találkozhatunk elektromos és benzines típusokkal is. Előbbi a kisebb feladatokhoz lehet alkalmas, míg a benzines verziók a komolyabb feladatokkal is megbirkózhatnak, nagyobb teljesítményüknek hála.

Öntözőkanna

A meleg napok beköszöntével a növények vízzel való ellátása is mindennapi feladatunk részévé kell válnia. Ezen a téren választhatjuk a komplexebb megoldást, öntöző rendszer formájában, de ha csak néhány növényről kell gondoskodnunk, akkor egy öntözőkanna lehet az ideális megoldás. Egy megfelelő méretű kannába akár 10 liter víz is tölthető, ami már jelentősebb mennyiségnek mondható. Az ilyen kannák egyébként új növények ültetésekor is jól jöhetnek, hiszen a frissen ültetett palánta és csemete esetében szükséges nedvesen tartani a földet.

Munkaruha

A kerti munkákhoz jól jöhet egy-egy munkaruha is, amik egyidejűleg megfelelően védenek minket a rovarcsípésektől, sérülésektől, vagy a nedvességtől. Munkaruhák terén persze széles a választék, hiszen felsők, kabátok, mellények, cipők, bakancsok, nadrágok egyaránt megtalálhatók. Szerencsére legyen szó munkás kabát, vagy egy munkavédelmi nadrág áráról, azt tapasztalhatjuk, hogy kedvező áron is hozzájuthatunk ezekhez a ruhadarabokhoz.

Összegezve: A kerti munkák során tehát sok hasznos, vagy épp nélkülözhetetlen eszköz közül válogathatunk, ha valóban szeretnénk megkönnyíteni saját dolgunkat a kerti munkák során.