//Hogyan varázsolj tavaszi hangulatot virágok segítségével?

Hogyan varázsolj tavaszi hangulatot virágok segítségével?

A lakásunk mindig az a hely, amely menedékként szolgál egy fárasztó nap után. Ide kikapcsolódni, pihenni jövünk, ahol végre önmagunk lehetünk. Emiatt rendkívül fontos, hogy egy olyan teret alakítsunk ki, amely komfortos, biztonságot ad és nem utolsós sorban színes és meleg hangulatot kelt. Ezeket legjobban különböző virágokkal érhetjük el.

Ebben a cikkben segítünk abban, hogyan varázsolhatod egyedivé az otthonodat növények segítségével.

Dekorációk tárháza

Segíthetünk a nappali, a konyha, illetve a hálószoba kidekorálásánál, amennyiben apró tárgyakat és díszeket helyezünk el bennük. Minden évszakban vannak jellegzetesebb színek, kellékek és virágok egyaránt. Választhatunk hozzájuk valamilyen húsvéti elemet is, így igazán tavaszias hangulatot kreálhatunk.

Tavaszi virágok

Ha nincsen kertünk, mégis szeretnénk saját növényeket, akkor sem kell lemondanunk a kertészkedésről. Választhatunk a rengeteg színes, illatos tavaszi virág közül. A legjellegzetesebbeket ebben az időszakban is tarthatjuk cserépben, de léteznek olyan szobanövények is, amelyek kifejezetten március környékén nyílnak.

Jácint

A jácint bódító illatának és üde színeinek köszönhetően csodálatos hangulatot varázsolhatnak az otthonunkba. A virág a tavasz első hírnöke, amelyet nemcsak kint, hanem bent is tarthatunk. Miután elnyílt, a hagymáját ültessük ki a kertbe, ha erre nincs lehetőség, ajándékozzuk el a szomszédnak vagy egy családtagnak.

Tulipán

Ki ne ismerné ezeket a csodálatos növényeket? A tulipánra ugyanaz érvényes, ami a jácintra. Nem szükséges szálas verzióban vásárolni, hiszen hagymáját elnyílás után ki lehet ültetni, így következő évben is hozza a virágot. Amíg cserépben neveljük, rendszeresen lássuk el vízzel, illetve figyeljünk a megfelelő fény mennyiségére is.

Nárcisz

A nárciszt szintén vásárolhatjuk szálas változatban, de hagymás verzióban egyaránt. Azonban tudni kell, hogy mivel a lakások többségében jóval kevesebb a fény, és nagy a meleg, így itt sokkal előbb elvirágzik, mint a kertben tenné. Érdemes tehát egy hűvösebb, de napfényes helyen tárolni, így tovább gyönyörködhetünk bennük.

Korallvirág

Sokan kedvelik a korallvirágot, hiszen a sok apró virág egyedivé varázsolhatja a teret. A szemet gyönyörködtető bimbóval rendelkező növény rendkívül igénytelen, könnyen alkalmazkodik bármely helyiségben.

Virágkötészeti kellékek

Amennyiben saját kezűleg szeretnénk dekorációkat gyártani, akkor lehetőségünk van körbe nézni a virágkötészeti hobby kellék webáruházakban, ahol számos kiegészítő áll rendelkezésünkre. Legyen szó koszorú alapokról hungarocellből, vagy éppen öntapadós csipkéről, a kínálatuk rendkívül széles. Választhatunk továbbá kötöző anyagokat is, amelyekkel bármilyen kinti vagy benti növényt rögzíteni tudunk.

Összegezve: Itt a tavasz, így egyre több növénnyel van lehetőségünk feldobni a lakást. A tulipán, a nárcisz, a korall, de még a jácint is segítségünkre lehet, amennyiben tavaszias hangulatot szeretnénk elérni. Amennyiben saját kezűleg gyártanánk egyedi dekorációkat, esetleg kinti vagy benti növényt kötöznénk, akkor nyugodtan körbe lehet nézni a virágkötészet hobby kellék webáruházak kínálatában. Ezekben szinte bármit megtalálhatunk, amire szükségünk lehet.