//Milyen ruházatra van szükség a kertben?

Milyen ruházatra van szükség a kertben?

A tavasz közeledtével mindig aktuálissá válnak kerti munkák, amikhez azonban számos eszköz és ruhadarab szükséges, ha hatékonyan és biztonságosan szeretnénk elvégezni feladatainkat. Amennyiben úgy érezzük, hogy nem rendelkezünk a megfelelő védelmi ruházattal, akkor mindenképp érdemes időben beszerezni pár új darabot. Ezt megkönnyítendő az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy milyen ruházatra van szükség a kertben a feladatok elvégzéséhez.

Ruházat kerti munkákhoz

A kerti munkák során igen változatos időjárási viszonyokkal is meg kell birkóznunk. A hajnali deres, nedves, csúszós talajt könnyedén felválthatja rövid időn belül a tűző napsütés és vele együtt a hőguta veszélye. Emiatt természetesen az sem mindegy mikor látunk hozzá a kerti munkáknak, ahogy az sem milyen feladatot tűztünk ki célul. Alapvetően azonban az alábbi ruhadarabokra szükségünk lehet a kerti munkák során:

  • munkacipő
  • munkás nadrág
  • munkás felső
  • munkáskabát
  • védőszemüveg

Természetesen a minőségi kertész munkaruha vásárlása online és szaküzletekben is megoldható, de arra mindenképp érdemes figyelni, hogy ne a legolcsóbb termékeket válasszuk, hiszen azok esetében előfordulhat, hogy kompromisszumot kell kötnünk anyagminőségben, vagy épp kialakításban.

Munkacipő kerti munkákhoz

A kerti munkák esetében megállapított, hogy munkavégzésünk során a lábunkat érheti a legtöbb károsító hatás. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy olyan lábbelit válasszunk, amely megvédi lábunkat az esetleges sérülésektől.

Ezen felül a megfelelő kerti munkáscipő kiválasztása rendkívül fontos a láb komfortérzete miatt is, hiszen egész nap nagy igénybevételnek tesszük ki lábainkat, és ha nem megfelelő lábbeliben tesszük ezt, akkor a munkavégzés hatékonyságát, vagy akár egészségünket kockáztatjuk. Ezért fontos, hogy ne csak a cipő méretére, hanem annak anyagára és légáteresztő képességére is ügyeljünk, hiszen így kerti munka is könnyebbé válhat.

Munkanadrágok kertészkedéshez

A kerti munkák esetében a védelem terén a kertésznadrágoknak van talán a legnagyobb szerepe. Ezeknél a ruhadaraboknál egyaránt fontos lehet:

  • a megfelelő légáteresztő képesség
  • a vízlepergető képesség
  • szélállóság
  • láthatóság.
  • tartós anyaghasználat

Felsőruházat kertészeti munkákhoz

A tavaszi időben egy-egy vékonyabb munkáskabát is jól jöhet a koránkelők számára. Ezek segítségével ugyanis nem csak a hirtelen jött csapadék ellen, hanem a szélviharoktól valamint a kora reggeli hidegebb időtől is védhetjük magunkat.

Felsőruházat terén mindenképp érdemes strapabíró és egyben jól szellőző, alapvetően pamut anyagból készült pólókat és pulóvereket választani. Ezek ráadásul a réteges öltözködést is elősegítik, így mi magunk is jól szabályozhatjuk hőháztartásunk védelmét.

Szemvédelem kerti munkákhoz

Ahogy lábunk is ki van téve sérüléseknek a kerti munkák során, úgy szemünket is könnyen érheti ártalmas sugárzás, mechanikai vagy akár vegyi hatás is. Ez a tavasz közeledtével még inkább igaz. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ne feledkezzünk meg a szemünket védő felszerelések beszerzéséről sem. A munkavédelmi szemüvegek például kiváló eszközök arra, hogy megakadályozzuk a szem sérülését. Természetesen azonban egy minőségi UV védelem is mindenképp szükséges, hiszen a Nap káros sugarai is ugyanúgy árthatnak szemünk világának.

Összegezve: A fenti munkaruházati termékek beszerzése tehát mindenképp ajánlott lehet, ha biztonságosan és mindenre felkészülten szeretnénk elvégezni kerti munkáink java részét.