//Három hasznos tipp a nyári kerthez

Három hasznos tipp a nyári kerthez

Nyáron jellemzően nagy a szárazság, sok a szélsőséges vihar, amely széllel, vagy akár jégesővel is járhat. Éppen emiatt az időjárás sajnos könnyedén tönkre teheti a kertünket, így érdemes nagy figyelmet szentelni az udvar gondozására. Szinte minden hónapban más-más gondozási feladat vár ránk, így hoztunk pár hasznos tippet a nyári kerthez.

1.tipp: Hogyan ápoljuk a gyepet?

Ebben az időszakban kérdéses, hogyan ápoljuk a gyepet, hogy az szép zöld és egészséges maradjon. A sok távollét és a pihenés mellett sokszor feledkezünk el a fűről, pedig elegendő pár csapadékmentes forró nap és máris teljesen tönkrement a gyep. A legfontosabb ilyenkor, hogy kellő figyelmet szenteljünk a locsolásra. Ehhez jó megoldás lehet egy Gardena tömlőkocsi tömlővel, amellyel akár minden nap adhatunk egy frissítő zuhanyt a fűnek.

A hűségben érdemes tehát minden nap öntözni a pázsitot, azonban, ha erre nincs lehetőségünk, akkor is próbáljuk meg legalább párszor egy héten meglocsolni a gyepet. Az alapos gondozásnak és a nap sugarainak köszönhetően pedig gyorsabban is nő a fű, így nem érdemes megfeledkezni a nyírásáról sem.

2. tipp: Bokrok és növények metszése

Ilyenkor nemcsak a gyep indul hirtelen gyors fejlődésnek, hanem a bokrok is növekedni kezdenek. A sövényt érdemes többször is megnyírni, míg a bokrokat elég 1-2 alkalommal megmetszeni. Ha nem tesszük meg, a növény azt hiszi, hogy vége a szezonnak, így nem áraszt el bennünket csodálatos virágokkal. Nem jönnek az újabb hajtások sem, így nem tud szépen fejlődni. Amennyiben azonban mégis segítünk nekik, felpezsdül bennünk az élet, majd elkezd azon dolgozni, hogy minél szebb és újabb ágakat növesszen.

3. tipp: A gyümölcsös és a zöldségek gondozása

A zöldségesben márciustól kezdve rengeteg a munka, nyár elején pedig különösen sokat kell kint tevékenykedni, hogy szépen fejlődjenek. Finom termésekre csak akkor számíthatunk, ha állandóan gyomlálunk és öntözzük a kertet. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a répa, a zöldség, vagy éppen a saláta ritkításáról sem.

A gyümölcsfák esetében pedig a koronaigazítást végezhetjük el, hogy több fény jusson annak belsejébe. Ezzel elősegíthetjük a gyümölcsök érését, amelyeket érdemes folyamatosan szüretelni, befőzni, vagy éppen lefagyasztani.

Összegezve: Nyáron rengeteg munka van a kertben. Annak ellenére, hogy minden virágzik és süt a nap, a gyepet ápolni kell, a növényeket öntözni, a fákat pedig metszeni szükséges. A fű gondozásához szükség lehet egy Gardena tömlőkocsira tömlővel, amelynek segítségével az egész birtokon könnyedén felfrissíthetjük a növényket. Nem is kell ennél több ahhoz, hogy egész nyáron csodálhassuk a munkánkat! A másodvetést is nyáron lehet elkezdeni, amihez a Másodvetés a zöldséges kertben című cikket ajánljuk.