Szeptemberi munkák a kertben I.

hirdetes

Bármennyire is nyárias még az időjárás, a növényeink már készülnek az őszre és nekünk sem árt felvenni a tempójukat.

Virágágyásunkban lassan eljön a tisztogatás ideje.

Az elvirágzott egynyárikat folyamatosan szedjük ki, lehetőleg először ollóval vágjuk le az elnyílt virágokat, hogy a magok ne potyogjanak ki belőle, majd távolítsuk el a tövet is. Legjobb, ha a komposztálónkba helyezzük. Ha magokat akarunk gyűjteni róluk, hogy jövőre is díszíthessék kertünket, akkor azt a levágott virágfejekből tegyük, így nem ott a kertben szóródik ki a mag.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy tavasszal korábban virágozzon néhány egynyári növényünk, mint pl. a körömvirágunk, a díszmákunk, a porcsinrózsánk, vagy a szarkalábunk már most helyrevethetjük őket. Lehetőleg szélvédett helyre kerüljenek a magok, és csak tavasszal egyeljük ki. Télen a hó nélküli fagyos időben célszerű ágakkal, kéreggel takarni.

A felszabaduló helyekre itt az ideje, hogy kétnyári növényeket palántázzunk. Ilyen az árvácska, a nefelejcs, törökszegfű, a gyűszűvirág, és a százszorszép. Ha azt szeretnénk, hogy későtavasszal virágozzanak, akkor a még meleg földbe magról szaporíthatjuk, pl. az árvácskát, vagy a holdviolát.

Talán ez is érdekli:   Szeptemberi munkák a kertben II.

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
három × öt =