Ne tartsd hűtőben a paradicsomot!

hirdetes

Mindannyian szeretjük a paradicsomot az ízeikért. De a hűtőszekrénybe helyezésével az összes ízük elvész. Ráadásul a hűtőben lévő hideg levegő megállítja az érlelési folyamatot is, márpedig az érett paradicsom ízének párja nincs. A hűtőszekrény hideg hőmérséklete megváltoztatja a paradicsom textúráját is.  A legjobb eredmény érdekében tartsd a paradicsomot egy kosárban vagy egy kosárban  szobahőmérsékleten.

A kiwi, a kajszibarack, a mangó, a szilva és az őszibarack elveszíti tápértékét, ha hűvösebb helyre kerül.  A  hűtőszekrényben  lévő hideg hőmérséklet  lebontja a gyümölcsök membránját, valamint leállnak az utóérési folyamatok.

Ne tartsd hűtőben a citrusféléket! A citromnak, narancsnak, grapefruitnak, pomelonak, stb természetes hőmérsékletre van szüksége az éréshez, így a hűtőszekrényben tartásuk gátolja ezt a folyamatot. 

Az uborka és a sárgarépa hűtőben gyorsabban romlik. A sárgarépa szereti a sötét helyet!
A paprika féléknek sem ideális a hűtött tárolás.

Banánt soha nem szabad a hűtőbe helyezni.  A hideg hőmérséklet valójában lelassítja a banán érlelési folyamatát, de a hűtőszekrény nedvessége és sötétsége a rothadást segíti elő.

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..