Ha az orchideád jól érzi magát, te meg gyönyörködhetsz benne!

hirdetes

Ha az orchideád jól érzi magát, te meg gyönyörködhetsz benne!
A sok orchideafaj közül talán a legnépszerűbbek és legkönnyebben gondozhatóak a lepkeorchideák /Phalaenopsis/. Dél-kelet Ázsia trópusi esőerdeiből származik. A fák tetején élő növény a tápanyagot nem a talajból, hanem a párás levegőből veszi. A pangó vizet nem tűri, mert az a gyökér rothadásához vezethet. Én két hetente öntözöm a növényeimet és minden második öntözésnél tápozom.
Legjobb öntözési mód a növény vízbemerítése. Tegyünk egy nagyobb edénybe vizet, tegyük bele az orchidea edényét /kaspó nélkül/, úgy hogy a víz ellepje a növény tövét. Hagyjuk a vízben legalább 20 percet, majd vegyük ki és tegyük az üres mosdóba legalább 10 percre, hogy a felesleges víz ki tudjon folyni belőle, majd tegyük vissza kaspójába. A speciális orchidea tápot is az áztatóvízbe tegyük. A felesleges tápoldatos vízzel meglocsolhatjuk szobanövényeinket.
A nemesítéseknek köszönhetően a kereskedelemben kapható orchideák jól alkalmazkodnak a szobai klímához. Fűtött szobában gondoskodni kell a párásításról. Ez lehet spriccelés, növény mellé elhelyezett párologtató tálca.
Szereti a fényt, de nem a tűző napot! Legjobban keleti vagy nyugati ablakban érzi jól magát. Télen, ha éppen virágzik, akkor szüksége lehet mesterséges megvilágításra is, mert 12 órányi fényre van igénye ebben az időszakban.
Nézd meg, hogy kell átültetni!

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
Biztonsági megerősítés *