Bio-permetezzünk!

hirdetes

Bodza főzet: Szedjünk, egy jó marék friss bodzahajtást majd tegyük fel főni 10 liter vízben kb. fél óráig. Ezután hagyjuk kihűlni majd szűrjük le és 10 liter vízzel hígítva permetezzük ki. Hatása: Általános erősítő a növényekre, és a káposztalepkét elűzi. 

Csalánlé: 10 kg friss csalánt kesztyűvel vágjunk fel, majd 100 liter esővízben áztassuk be kb. 2 hétre. Ezután szűrjük le és 20 szoros hígításban permetezzük ki. Nagyon hatásos levéltetvek és más kártevők ellen, de általános erősítő hatása is van. 

Fokhagymalé: 3 kg fokhagyma és vöröshagyma külső héját szedjük le, majd áztassuk be 10 liter vízbe. Érleljük így 10 napig majd szűrjük le és 10 X hígításban permetezzük ki. Baktériumos és gombás fertőzések ellen hatásos. de a bogarakat is elűzi. 

Gyermekláncfű lé: Szedjünk, le 2 kg friss gyermekláncfüvet majd áztassuk be 10 liter vízbe és hagyjuk ott 2 hétig. Majd szűrjük le és 5x hígításban permetezzük ki tavasszal és ősszel a növényekre és a talajra is. Növekedésserkentő hatása van. 

Kamillalé: Szedjük, le fél kiló friss vagy szárított kamillát majd áztassuk be 3 liter vízbe 3-4 napig. Szűrjük le és 10x hígításban permetezzük ki. A zöld levéltetveket riasztja. 

Káposztalé: Szedjünk le 3 kg káposzta levelet és áztassuk be annyi vízbe, hogy ellepje. Erjesszük így 2 hétig majd szűrjük le és 10x hígításban permetezzük ki a zöldség ágyásba. A legtöbb zöldségre növekedés serkentő hatással bír. 

Nikotin: 20 dkg dohányt tegyünk, felfőni 10 liter vízbe majd 2 óráig főzzük lassan. Ezután hagyjuk, még állni 12 óráig majd adjunk hozzá 10 dkg káli szappant, és 5x hígításban permetezzük ki. Vigyázat a nikotin mérgező, még a bőrön keresztül is, védőkesztyű használata kötelező! Igen hatásos levéltetvek, pajzstetvek hernyók molyok és szívó kártevők ellen is.

Paradicsomlé: Szedjünk, össze 2 kg paradicsomot lehet a szára hajtása levele, sőt a termése is, majd főzzük fél óráig vízben. Szűrjük le adjunk hozzá 10 dkg káli szappant és hígítsuk, fel 10 liter vízzel majd permetezzük ki. Hatásos a káposztalepke a levéltetvek és más kártevők ellen is. 

Zsurlólé: 30 dkg szárított vagy friss zsurlót főzzünk meg 3 liter vízbe kb. fél órán keresztül, majd ha kihűlt hígítsuk fel 5 x mennyiségű vízzel. A friss zsurlóból 1 kilogrammot is felhasználhatunk, 10 liter vízzel hígítsuk főzés után. Hatásos a gombabetegségek ellen. 

Tejes permetlé: 4 liter forralt és fölözött tejet keverjünk el 2 liter vízben és permetezzük ki, hígítás nélkül. A fiatal paradicsom palántákat permetezzük vele, mert a gomba és vírusos fertőzések megelőzésére szolgál.

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
9 + 9 =