Amiről a száj mesél

hirdetes

Ajkak

A száj normál szélessége nem haladja meg a pupilla vonalát. Ha ennél szélesebb, jinjellegre és tágabb bélrendszerre utal. Gyakoriak az emésztési problémák, a krónikus hasmenés vagy székrekedés.

A normál ajkak teltek, tömörek, íveltek és közel egyforma nagyságúak. A duzzadt ajkak jelezhetik a bélmozgás és felszívódás gyengeségét. A tömör, keskeny ajkak a sok állati eredetű fehérje fogyasztását és a bélrendszer salakosodását mutatják.

Az ajkak területén az emésztőrendszer tükröződik, a felső ajkon a gyomor, az alsón a belek állapota. Ha a felső ajakpír összemosódik az orr alatti bőrrel, a gyomor gyenge és kíméletre szorul. A felső ajak alsó része és az alsó ajak legfelső része a vékonybél állapotát jelzi. Ezen a területen a fehér foltok vagy kipirosodások rossz keringést, illetve vérpangást jeleznek. Az alsó ajkak a vastagbél állapotát tükrözik. Ha az alsó ajak duzzadt, krónikus bélproblémákra utalhat. Az alsó ajak petyhüdt kifordulása vagy duzzanata a vastagbélműködés rendellenességét jelzi. Piros, barna pontok fekélyt, aranyeret jelezhetnek. Aranyérnél gyakori az alsó ajak erős duzzanata és barázdáltsága.

Az ajkak színe a vérkeringés állapotának függvénye, fénye, állaga pedig a lép-hasnyálmirigy energiaállapotát tükrözi. A jobb szájzug az epeműködés, a bal a lép-hasnyálmirigy működés kivetülése, így mindkét szájsarok a patkóbél működésére utal. Az ajakfolyamatok, berepedések, herpeszek az emésztőrendszer túlterheléséből következnek. Az arc területén vannak kisebb diagnosztikus területek, melyek egy része akupunktúrás pontoknak is megfelel, például a járomcsont alatti területen a vékonybél, az orrszárnyak melletti területen a vastagbél meridiánpontjai, és vannak nem meridiánokhoz kötött területek, így a vesék pontjai a szájzugtól oldalt és a húgyhólyag pontjai az orr és a felső ajkak között.

Forrás: Dr. Csiszár Róbert: Arc-ajak- szemdiagnosztika (www.biodent.hu)

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
2 × 3 =