A gyomorhurut kezelése természet segítségével

hirdetes

A krónikus gasztritisz a gyomor nyálkahártyájának idült gyulladása, amely éveken át lehet tünetmentes, de esetenként teltségérzés, büfögés, hányinger, felhasi fájdalom is jelezheti fennállását. A betegség gyakran együtt jár a nyelőcsőnek és a vékonybél felső szakaszának hurutos megbetegedésével, hiszen az emésztőrendszer egy egységes egész, és bármely részének gyulladása közvetlenül vagy közvetve érinti a fennmaradó többi részt is. Ez a fajta gyulladás is jól kezelhető természetgyógyászati módszerekkel. Az első és legfontosabb feladat a szervezet méregtelenítése lenne a böjt segítségével, illetve a bélflóra helyreállítása, esetlegesen a székrekedés megszüntetése és az epeürülés serkentése. A terápia lényeges részét képezi a táplálkozási szokások megváltoztatása. Előtérbe kerülnek a lúgosító hatású élelmiszerek, mint a sok zöldség, a krumpli, hajdina, köles, árpa és a nem túl savanyú gyümölcsök. Javasolt a zab, vagy rizsnyák rendszeres fogyasztása, illetve a káposzta, sárgarépa vagy krumpli levének kortyolgatása. Ami elmaradhatatlan az nem más, mint a fekete kávéról, fekete teáról, alkoholról, és a cigarettáról való lemondás, a csípős, fűszeres ételek kerülésével.

Szükség szerint az idegfeszültséget csillapítandó alkalmazhatóak a nyugtató hatást kifejtő illóolajok, mint amilyen a szantálfa, a narancs, citrom, a mézfű, orbáncfű, vagy az ilang ilang.

Fontos pótlandó építőanyagaink a nyomelemek és a B- vitaminok, kiemelve közülük a Pantoténsavat, vagyis B5-vitamint, valamint a Béta-karotin, és a C-vitamin.

 

 

Ajánlott teakeverék:

Keverjünk össze 8 gramm kamillavirágot, 20-30 gramm gyöngyvesszőt, 15 gramm mályvagyökeret és 15 gramm fekete pesztercét.
Ezt forrázzuk le fél liter vízzel és fél órával étkezés előtt fogyasszunk el belőle 2-4 kávéskanálnyit egyenlő arányú vízzel.

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..