hirdetes

Sárgaborsó-krémleves egyszerűen recept

  Beküldte: Okoskertesz    

november 27, 2017

Szeretjük a krémleveseket, és ez egy tartalmas és finom leves egy hűvös, sötét téli napon.

Elkészítés lépései

1 Előző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk.

2 Másnap a burgonyával, a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje.

3 Kb. 45-50 perc alatt puhára fő. Ha vizet nagyon elfőtte volna, pótoljuk.

4 Összeturmixoljuk és visszatesszük a gázra, mikor felforr belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és meg egyet forralunk rajta.

5 Pirított tökmaggal tálaljuk.

Hozzávalók

A leveshez

30 dkg felesborsó

2 db kisebb burgonya

0.5 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl főzőtejszín (vagy főzőkrém)

0.5 csokor petrezselyem

1 tk só

0.25 teáskanál tört bors

1.2 l víz

A tetejére

1 ek pirított tökmag

10 dkg reszelt sajt

4 szelet pirított bacon

00:00

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Biztonsági megerősítés *