Sáfrányos gyöngytyúkleves daragaluskával

hirdetes

Sáfrányos gyöngytyúkleves daragaluskával

  Beküldte: Okoskertesz    

december 4, 2017

Elkészítés lépései

1A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük forrni.

2Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, platnin pirított héjas vöröshagymát, valamint a sáfrányt.

3Lassan, gyöngyöző forrással - kb. 2-3 óra alatt - készre főzzük.

4Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, kb. 20 percig hagyjuk ülepedni, majd leszűrjük.

5A levest tálban, húsával (esetleg a benne főtt zöldségekkel) tálaljuk. Betétnek daragaluskát teszünk bele.

A DARAGALUSKA KÉSZÍTÉSE:

1A zsiradékot az egész tojással jó habosra kikeverjük. Ezután beleszórjuk a darát, sózzuk. A kapott masszát fakanállal alaposan összedolgozzuk, és kb. egy órát a hűtőben pihentetjük. Vizes evőkanállal apró galuskákat szaggatunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Vigyázzunk: nem szabad nagyon forrnia! A végén a tűzről lehúzzuk az edényt, és fedő alatt, saját levében hagyjuk megpuhulni.

Hozzávalók

A leveshez:

1 db gyöngytyúk,

25 dkg tisztított leveszöldség,

1 db paradicsom,

1 db paprika,

1 db vöröshagyma,

2 csomó petrezselyem,

2 g sáfrányos szeklice,

2 g egész bors,

A daragaluskához:

10 dkg búzadara,

5 dkg liba- vagy sertészsír,

1 db tojás,

00:00

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Biztonsági megerősítés *