hirdetes

Borors kacsa mogyoróhagymával

  Beküldte: Okoskertesz    , ,

december 12, 2017

Elkészítés lépései

1A gombát megtisztítunk, feldarabolunk.

2Húsos szalonnát kis kockára vágunk.

3A hagymát félbevágunk.

4A kacsát megmosunk, feltrancsírozunk, közben a bőrét lehúzzuk, sóval, borssal bedörzsöljük.

5Nagy serpenyőben a szalonnát 2 ek olajon kiolvasztunk, és a hagymát aranyszínűre pirítjuk. 2 gerezd fokhagymát nyomunk bele. Kis idő múlva kivesszük, a megmaradt zsiradékon a gombát is lepirítjuk, majd kivesszük.

6A maradék olajon a kacsadarabokat elősütjük, liszttel meghintjük, lepirítjuk, majd fél liter fehérborral meglocsoljuk. Hozzáadunk 2 babérlevelet, 4 kakukkfűágat, majd közepes lángon fedő alatt kb. 25 percig pároljuk.

7Ezután hozzáadjuk a hagymát és a gombát és további 20 percig dinszteljük. Reszelt citromhéjjal, citromlével, sóval, borssal fűszerezzük.

Hozzávalók

50 dkg gomba,

10 dkg húsos szalonna,

10 fej apró mogyoróhagyma,

1 fiatal hízott kacsa,

só,

bors,

olaj,

2 gerezd fokhagyma,

liszt,

fél liter fehér bor,

babérlevél,

kakukkfű,

citromlé és reszelt héja

00:00

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Biztonsági megerősítés *