Meggyes-csokis álomtorta

hirdetes

Meggyes-csokis álomtorta

  Beküldte: Okoskertesz    

december 8, 2017

Elkészítés lépései

1Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon.

2Kenjünk ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.

3Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, és keverjük hozzá a már elvegyített kávét és a forró vizet, majd a csokoládét és a cukrot. Kis lángon, állandó keverés mellett főzzük habosra.

4Öntsük át a keveréket egy tálba, és hűtsük langyosra.

5Verjük fel elektromos mixerrel alacsony fordulatszámon, majd három részben tegyük bele a száraz hozzávalókat. Verjük bele a tojásokat egyesével, adjuk hozzá a vaníliaeszenciát. Öntsük bele az előkészített formába.

6Süssük kis lángon kb. 1 és háromnegyed órát.

7Hagyjuk a tésztát 5 percig a formában, majd tegyük a sütőrácsra, hogy kihűljön. Verjük fel a tejszínt kemény habbá.

8A torta tetejét igazítsuk egyenesre.

9Vágjuk a tésztát három lapra.

10Helyezzünk egy lapot egy nagyobb tálra, szórjuk meg a meggy egyharmadával, kenjük meg a tejszínhab harmadával, majd borítsuk be a következő tortalappal. Ismételjük meg a rétegezést.

11A tetejét szórjuk meg a maradék meggyel, és kenjük meg tejszínhabbal. Friss meggyel vagy cseresznyével, illetve csokoládéforgáccsal díszítsük.

Hozzávalók

250 g vaj, feldarabolva

1 evőkanál instant kávé

375 ml forró víz

200 g étcsokoládé, feldarabolva

300 g porcukor

375 g finomliszt, 3 kávéskanál sütőporral elkeverve

25 g kakaópor

2 tojás

2 teáskanál vaníliaeszencia

600 ml tejszín

60 ml meggylikőr

2x425 g magozott meggy (konzerv), leszűrve, megfelezve

00:00

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Biztonsági megerősítés *