hirdetes

Bajor babsaláta

  Beküldte: Okoskertesz    

november 29, 2017

Gyors salátát szerettem volna összeütni, de nem volt otthon más friss zöldség, csak zöldbab...

Elkészítés lépései

1A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig főzzük (blansírozzuk). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe áttesszük, majd lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó csapvízzel leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány óráig állni hagyjuk. Jó tanács: A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka legyen.

Hozzávalók

15 dkg zöldbab,

1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab,

1 nagy-doboz konzerv fehérbab,

1 fej kis lilahagyma,

1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem,

2 evőkanál francia öntet

00:00

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.




Biztonsági megerősítés *