Kertészkedj a Hold járásával!

Már dédapáink is sikerrel alkalmazták a kertészetben, de még mindennapi életükben is a HOLD járása szerint éltek.
Számos előnye közül talán a legfontosabb, hogy csökkenthetjük, illetve elhagyhatjuk a műtrágyák, permetezőszerek túlzott alkalmazását és ismét visszatalálunk a természet egyensúlyához.

Az ember az emlősökhöz hasonlóan alá van vetve azoknak a titokzatos törvényeknek, hogy bizonyos folyamatok pl. a terhesség, a növények növekedése és beérése,  bizonyos betegségek időtartama a Hold periódusaitól függ.
Lássunk néhányat:

 • az apály, dagály, a szülések, az időjárási jelenségek, a nők ciklusa kapcsolatban van a Hold járásával
 • sok állat magatartása is a Hold járásához igazodik, például a madarak mindig meghatározott időben gyűjtik a fészekhez való anyagot és ezért a fészek eső után gyorsan megszárad
 • a gyógynövények bizonyos időszakban sokkal több hatóanyagot  tartalmaznak, mint máskor

Az Okos Kert és Otthon Magazin regisztrált felhasználói számára heti rendszerességgel küldi meg az aktuális kertészeti Holdnaptárt. Tagjaink között minden hónap utolsó napján különleges növények magjait sorsoljuk ki. A nyerteseket emailben értesítjük.

 

Bejelentkezés

Regisztráció

Iratkozzon fel Ön is az Okoskertész hírlevélre!

30 hozzászólás

 1. Nagyon hasznosnak találom az oldalt. Sokat fogok tanulni belőle.

 2. A családom már rég alkalmazza. Néha én is kérek tanácsot, hogy mikor mire jó a hold állása. A neten is néztem de látom összetettebb egy kicsit, mint én gondoltam. Hiszek benne és igyekezni fogok eligazodni minden más mosoly ellenére 😊😊

 3. És mik a tapasztalatok? Szerinted megéri odafigyelni a Hold járására a kertészkedésnél? Megosztanád velünk a tapasztalataidat?

 4. Már olvastam egy könyvet a témában. Nagyon érdekes volt, foglalkoztat a téma.

 5. Most sikerült bejelentkeznem, örülök, hogy itt lehetek, úgy gondolom, hogy a sok hasznos tanácsból sokat fogok tanulni !

 6. Köszönöm hogy befogadtak. Remélem sokat fogok tanulni a tanácsokból.

 7. Örülök, hogy Rátok találtam (remélem a tegezés nem okoz problémát, ha mégis, azonnal módosítok!) és tag lehetek! Nekünk nincs ugyan kertünk, de a testvéremnek van, aki szívesen fogad minden ötletet, segítséget (ő elég idős, számítógépe sincs). Ezen kívül aranyos szomszédaink vannak, kerttulajdonosok, nekik is szívesen segítünk ötlettel, és majd rendelésekkel is! Üdvözletünk mindenkinek! Évi és Ernő

 8. Természetes a tegezés, itt mindenki ezt teszi! Remélem, adunk egy-két jó ötletet! 😉

Küldj üzenetet!